Fiscale herstructurering ondernemingen

Directeur- grootaandeelhouders zijn voor hun onderneming altijd op zoek naar de fiscaal meest voordelige structuur. Bedrijven zijn immers altijd in ontwikkeling.

Naast het fiscale aspect zijn er meer redenen voor een reorganisatie. Denk aan het beperken van de ondernemingsrisico’s, het creëren van meer flexibiliteit of om juist de groei van de onderneming in goede banen te leiden. Ook een toekomstige overdracht of toetreding van een partner is aanleiding voor fiscale herstructurering van de onderneming.

Een reorganisatie heeft al gauw fiscale gevolgen voor de directeur-grootaandeelhouder op het gebied van inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting of overdrachtsbelasting. Voor reorganisaties bestaan diverse fiscale faciliteiten zoals een aandelen-, bedrijfs- of juridische fusie en/of afsplitsing. Door gebruik te maken van deze faciliteiten hoeft men vaak geen extra belasting te betalen.

Is er voor u ook een reden voor fiscale herstructurering? Neem dan contact op met onze specialist om de mogelijkheden voor uw onderneming te bespreken.